• Ambachtelijke Slagerij Peters voor het lekkerste vlees van Huissen
  • Proef ook het verschil en ga voor kwaliteit, passie en ambachtelijk vakmanschap.

    BEEF BEST, het geheim van oer-Hollands Rundvlees

Rundvlees. Het is een delicatesse waar je elke dag van kunt genieten, of je nu houdt van een Hollandse pot of internationale gerechten.

Denk bijvoorbeeld aan een mals biefstukje, een entrecote met een mooi vetrandje, een zacht braadlapje of een ouderwetse gehaktbal.

Steeds meer smaak- en kwaliteitsbewuste consumenten kiezen hiervoor het beste rundvlees: Beef Best.  

Je hoeft geen kenner te zijn om het verschil te proeven tussen gewoon rundvlees en Beef Best rundvlees. Je proeft de excellente smaak, structuur en marmering van het vlees.

Kwaliteit die niet begint in jouw keuken of in onze slagerij, maar waarvoor je terug moet naar de oorsprong van het vlees. Ontdek het geheim van Beef Best.

Hollands vlees

Als slagerij nemen we geen genoegen met alléén dierwelzijn. Dierwelzijn zegt namelijk nog niets over de smaak. 

 

Beef Best rundvlees is op en top Hollands vlees. Het is afkomstig van luxe vleesvee dat is: 

    • Geboren bij een Nederlandse veehouder
    • Grootgebracht op een Nederlandse boerderij
    • Geslacht door een Nederlandse slachterij

 

Herkomst

 

De oorsprong is heel belangrijk. In Nederland voldoen we namelijk aan strenge eisen met betrekking tot dierwelzijn en voedselveiligheid.

De beste runderen van het Verbeterd Roodbonte ras,  het Wit/Blauwe rund en de en de Blonde d’Aquitaine worden geselecteerd.

Om aan dit lekkere vlees te komen is niet zo eenvoudig. Jongere runderen van deze rassen zijn schaars. 

Vleesexperts weet ze echter te vinden. Vaak bij kleinschalige agrarische bedrijven. Veehouders voor wie het fokken echt een passie is.

 

Lekker vlees

Ook het voer dat de runderen krijgen is een smaakmaker.

De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak en malse structuur.

De kwaliteit van het stukje vlees dat op je bord ligt, heeft alles te maken met dierwelzijn.

Niets is lekkerder dan het vlees van een dier dat een gezond leven heeft gehad. En dat hebben onze runderen.

 

 

 

Dat begint al als ze een klein kalfje zijn.

De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ’s winters in de stal.

Als de runderen ’s winters naar binnen gaan, komen ze in ruime, schone stallen. Hier lopen ze gewoon los en krijgen ze een dik ligbed van stro. De boeren die ons rundvlees leveren, hechten namelijk veel waarde aan dierwelzijn!

De meeste runderen worden door een vaste veerijder of de boer zelf getransporteerd. De chauffeur is gekwalificeerd voor het vervoer van levend vee en gaat net als wij respectvol om met de runderen.

​​​​​​​Dat we waarde hechten aan dierwelzijn en kwaliteit, beloven we niet zomaar.
Alle boeren waar we mee samenwerken voldoen aan de IKB regeling.