• Ambachtelijke Slagerij Peters voor het lekkerste vlees van Huissen
  • Proef ook het verschil en ga voor kwaliteit, passie en ambachtelijk vakmanschap.

PORK BEST, het lekkerste varkensvlees van de Hollandse boer

Het Pork Best varkensvlees is afkomstig van Hollandse boerderijen.

Je hoeft natuurlijk geen verstand te hebben van de varkenshouderij om een lekker stukje vlees te eten.

Toch leggen wij je graag uit waarom wij als slagerij graag een kijkje achter de staldeuren nemen. Lees mee en proef het verschil!

Varkens die het naar hun zin hebben

Vrolijk scharrelen ze door het hok, de Pork Best varkens. Het zijn varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Bij deze varkensboeren hebben ze het goed.

 

Deze varkenshouders, familiebedrijven met liefde voor het vak, voldoen namelijk aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees.

 

In  hun bedrijfsvoering staan duurzaamheid en dierwelzijn centraal. Ze zorgen ervoor dat de varkens het naar hun zin hebben. 

Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. 

Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus. Het welzijn in de stal belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

 

Uitsluitend Gelten

Een vrouwtjesvarken noemen we een gelt, een mannetjesvarken een beer. Pork Best varkensvlees is altijd vlees van een gelt. En dat is goed nieuws! Het vlees van de gelt is namelijk altijd mals en bijzonder smaakvol. Vleeskenners kiezen daarom altijd voor gelten.

Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een  meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.

 

Droog en sappig vlees tegelijk

Wil jij een sappig stukje vlees aan je vork prikken? Dan zal het Pork Best vlees je bevallen. Dit vlees is namelijk… droog. Wat is het geheim? Als je te nat vlees in de pan doet, gaat het niet bakken, maar sudderen. Het Pork Best varkensvlees heeft daarentegen minder overtollig vocht. Daardoor schroeit jouw karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Zet het mes er maar eens in.


Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een  meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.